Wessel Eiendom kjøper 130 mål utviklingstomt i Spydeberg

Wessel Eiendom skal stå for utvikling og utbygging av det store boligområdet Tronstad i Spydeberg. Her kan det bli inntil 200 boliger.

Publisert:

Wessel Eiendom har inngått avtale med Indre Østfold Eiendom, som eies av Indre Østfold kommune, om kjøp av 130 mål som i kommuneplanen er avsatt til fremtidig boligbebyggelse.
Området skal detaljreguleres og bygges ut, hvor Indre Østfold Eiendom skal være delaktige i reguleringsprosessen og har opsjon på å delta i utbygging på halvparten av området.

Tomten har vært annonsert i det åpne markedet av Attentus Eiendomsmegling avd. Ski og åtte tilbydere ga tilbud. Etter lange forhandlinger ble det til slutt Wessel Eiendom som fikk kontrakten.

Tronstad skal planlegges med god variasjon i bebyggelse med selvbyggertomter, enebolig i rekke, rekkehus og flerboliger. Det skal legges vekt på sosiale møteplasser, gode mobilitetsløsninger og variasjon med mål om at området skal løfte Spydeberg ytterligere som et attraktivt sted å bo.

Tonje Marie Haugbro i Wessel Eiendom AS uttaler at «Tronstad vil passe godt inn som en del av vår portefølje og vi er veldig glade for at avtalen er signert. Det er et spennende område i en vekstkommune med mange muligheter. Vi har stort fokus på stedsutvikling og lokal forankring, og med røtter i Indre Østfold gleder vi oss til å sette i gang med å skape et attraktivt og godt boligområde på Tronstad.»

Daglig leder Odd Edvard Lund i Indre Østfold Eiendom sier følgende om avtalen som er inngått:
«Vi er godt fornøyde med å ha landet denne avtalen med Wessel Eiendom. Nå har vi etablert et godt fundament for å kunne lykkes med dette spennende prosjektet. Wessel Eiendom deler våre høye ambisjoner for området og jeg ser frem til å komme i gang med regulering. Spydeberg har høy befolkningsvekst og underskudd på byggeklare tomter, så prosjektet er et kjærkomment tilskudd i markedet. Selv om det naturligvis også her merkes økte kostnader som gir lavere aktivitet i det korte bildet».

Du er kanskje også interessert i

Kontorfellesskap med flotte fasiliteter i Vestby. Rimelig leie og fleksible løsninger

Velkommen til et flott kontorfellesskap i Johan Herman Wessels vei 99 i Vestby. Her kan du leie et koselig kontor til en rimelig pris. Flere av kontorene har nok plass til å romme to personer.

Les mer

Sentrumsprogrammering og merkevarebygging; et viktig tema for Vestby!

Wessel Eiendom ønsker at kommunen og næringslivet står samlet om å bygge kjennskap til merkevaren sin – Vestby.
Vi mener det vil bidra til å realisere nye Vestby, skape vekst og lokalt engasjement.

Les mer